Hoe regel ik de Continuïteitsbijdrage als ik de patiënt nu zelf de nota meegeef?
Een vraagstuk die bij veel praktijken speelt is: “Vraag ik wel of niet de Continuïteitsbijdrage (CB) aan” ? Indien de keuze valt om deze wel aan te vragen dan moet het een en ander geregeld worden. Een van deze punten is dat nadat de CB is toegekend u als praktijk verplicht bent alle verrichtingen rechtstreeks (via VECOZO) bij de zorgverzekeraar te declareren.
Voor die praktijken die de factuur nu aan de patiënt meegeven heeft Best dental buy met haar partner Intelly een oplossing in huis die u daarbij kan helpen.
Intelly biedt een oplossing aan waarbij de declaraties automatisch worden verwerkt alsof de nota door de praktijk zelf wordt verstuurd. Intelly stuurt de declaraties, na diverse controle checks, via VECOZO automatisch door naar de zorgverzekeraar. Vervolgens ontvangt Intelly een terugkoppeling over het bedrag dat wordt vergoed. De uitkomst wordt verwerkt en indien nodig wordt een restnota uit naam van de praktijk naar de patiënt gestuurd. Hierbij is de factuur voor de patiënt in de look-and-feel van de praktijk opgemaakt. Doordat Intelly geen factormaatschappij is, ontvangt de praktijk het geld van zowel de patiënt als zorgverzekeraar rechtstreeks op de eigen bankrekening zonder inhouding van kosten.
De voordelen van Intelly zijn:
1. Automatische declaratieverwerking en boekhouding
2. Alle communicatie in de huisstijl van de praktijk
3. Uw geld rechtstreeks op uw rekening

link naar de website is: Intelly

TERUG