Wij hebben een mooie afspraak kunnen maken met KDental om de AquaCare scherp aan de leden aan te bieden. Zie hieronder de informatie van de AquaCare:

AquaCare is een innovatieve en patiëntvriendelijke oplossing voor air abrasion en air polishing. AquaCare maakt gebruik van baanbrekende technologie om comfortabele, snelle reinigingsprocedures te garanderen. Een fijne flow vloeistof wordt gecombineerd gebruikt met een kleine hoeveelheid poeder gericht op de te behandelen tanden.

In tegenstelling tot conventionele instrumenten, staat het AquaCare handstuk niet in direct contact met de tandstructuur, alleen hierdoor beperkt u het verwijderen van gaaf tandmateriaal en elimineer je het risico van afsplintering en stressfracturen.

 

Veelzijdig en flexibel

AquaCare is dusdanig ontworpen dat het optimaal werkt voor de meest uiteenlopende tandheelkundige problemen. Het unieke cartridgesysteem zorgt ervoor dat twee kamers op elk moment klaar zijn voor gebruik. Zo kunt u het AquaCare systeem in slechts een seconde overschakelen naar een andere toepassing! Steeds meer poeders komen beschikbaar voor het systeem, dat maakt AquaCare zeer toekomstbestendig.

“In de minimaal invasieve/adhesieve/biomimetische tandheelkunde is een zandstraler zoals AquaCare eigenlijk niet meer weg te denken. Denk hierbij aan opruwen/ schoon maken van hecht oppervlakten en of oppervlakte modificaties om extra hechting te creëren. Neem bijvoorbeeld de term non-prep veneer, deze zie ik vaak in artikelen en zelfs in internationale literatuur verschijnen, echter zonder preparatie heb je minimale hechting. Er moet, al is het minimaal, een paar micron van het glazuur verwijderd worden om goede hechting te krijgen. Een zandstraler is hierbij erg han­dig, deze haalt heel snel een zeer dunne laag materiaal weg. Het gebruik van een boor is in deze ook mogelijk maar is meer invasief en minder handig. Niet alleen bij non-prep veneers maar ook bij diasteem sluitingen, slijtage opbouw en eigenlijk alle additieve/adhesieve behandelingen met composiet of keramiek.”

 

Dr. Marco Gresnigt,

DMD PhD | Hoofd restauratieve tandheelkunde en biomaterialen, Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, Universitair Medisch Centrum Groningen | Tandarts Centrum Bijzondere Tandheelkunde, Martini Ziekenhuis, Groningen

 

Wilt u ook aan de slag met AquaCare?

 

Speciale ledenprijs:                            2.750,- excl. BTW

Dit apparaat telt ook mee voor de dividenduitkering!!

Deze speciale actie duurt tot 30 september 2020.

Het apparaat wordt door KDental in de praktijk gebracht en uitgelegd.

 

 

 

TERUG